< “Biz Kazanacağız”

İstanbul'da birçok siyasi parti ve kurum, bu sabah ESP'lilerin Kaldıraç okurlarının gözaltına alınmasını protesto etti. Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası'nın önünde bir araya gelen kitle "Bize Gücünüz Yetmez Biz Kazanacağız" pankartı açarken sık sık "Gözaltılar, Baskılar, Tutuklamalar Bizi Yıldıramaz", "Direne Direne Kazanacağız" ve "Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganları attı.

Açıklamada ilk olarak söz alan ESP MYK Üyesi Deniz Aktaş, iktidarın kadınlardan, işçilerden, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden korktuğunu söyleyerek operasyonların bu korkuların eseri olduğunu dile getirdi.

Kaldıraç temsilcisi Yusuf Alp da bu operasyonun ne ilk ne de son olduğuna dikkati çekerek, "Yağma, rant, savaş ekonomisi üzerine kurulmuş, tel tel çözülen bu çürümüş burjuva egemenlik, her türlü baskı ve zora rağmen durduramadığı direniş karşısında bir kez daha devrimcileri hedefe koyarak ömrünü uzatmaya çalışıyor. Biz tüm bu saldırılara karşı süren direnişleri yayarak, birleştirerek mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Ardından konuşan HDK Eş sözcüsü İdil Uğurlu da "Emekçi ve köylülerin yanında olmaya devam edeceğiz. Şimdi ‘ezdiğiniz herkes’ size gereken cevabı veriyor. Sokaktan koptunuz. Sarayı’nızda halka düşman politikalar üretiyorsunuz. Mücadeleyi yükseltme gücü olan herkese saldırıyorsunuz. Baskı, tecrit ile bizi yıldıramazsınız. Biz kazanacağız" dedi.

ETHA adına söz alan Nadiye Gürbüz, sosyalist basının yıllardır baskılara rağmen görevini yerine getirdiğini dile getirerek, "Arkadaşlarımız gözaltına alındılar ama biz işçilerin, kadınların sesi olmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Ortak basın açıklamasını Kaldıraç okuru Tugen Gümüşay okudu ve "Bir itirafçının önüne konan listeye imza atması ile belki de aynı eylemde bile yan yana gelmemiş onlarca sosyalist, avukat, gazeteci, tiyatrocu, öğrenci ayni 'suç' torbasına atıldı" dedi.

Açıklama sloganlarla son buldu.