Yeni operasyon ve gözaltılarla başladı gün…

ESP’ye yönelik 12 ilde operasyonlar düzenlendi. ETHA ve ESP büroları basıldı, hakkında gözaltı kararı olan 52 kişiden 48’i gözaltına alındı.

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA Muhabiri Pınar Gaip, HDP PM Üyesi Sıtkı Güngör'ün aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evleri basıldı, aramalar yapıldı ve gözaltına alındılar.

Ankara'da bulunan ESP Genel Merkezi başta olmak üzere partinin İzmir ve İstanbul İl Binası ile İzmir Bayraklı ilçe binası, ETHA İstanbul Bürosu ve BEKSAV da polislerce basıldı. Saatler süren aramalarda evraklara ve bilgisayarlara el konuldu. ESP İzmir bürosunun kapısı kırılarak girilirken, dışarıda asılı tabelası da parçalandı.

Gece geç saatlerde basılan ETHA’da da tüm dijital materyallere de el konuldu, büro dağıtıldı.

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA Muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, SKM MYK üyesi Satiye Ok, ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, Avukat Kamil Ağaoğlu, Zindan Dorudemir, Alev Özkiraz, Ozan Özgenler, Kerim Altınmakas, Tuncay Kılıç, Rıdvan Coşkun, Nesrin Salduz, Kutay Soybil, Efe Özcan, Hakan Kafadar, Nazlı Masatçı, Orçun Masatçı (Karantinada olduğu için gözaltına alınmadı), Mehmet Küçükgünaydın, Yunus Kara, Medine Çam, Burak Yılmaz. ESP’li Deniz Bakır ve Meliha Kayacı da Kadıköy İskele'de polisler tarafından gözaltına alındılar.

Ayrıca İzmir Ve İstanbul'da Kaldıraç okurlarından Deniz Dilli, Cihan Taşkın, Efe Özcan ve Begüm Ateş, Kutay Soybil de evleri basılarak gözaltına alındı.

Ne yaparsa yapsın işçilere, emekçilere, gençlere boyun eğdiremeyen iktidar, devrimcilere ve basına saldırarak sindirmeye çalışıyor halkı. Kendisine biat etmeyen tüm bir halkı zindanlara dolduran sistem, ne halkı susturabilecek, ne de devrin gelişini engelleyemeyecek…