< Seneyi Eylemlerle Kapattılar

HBDH milisleri yılın son gününde “Faşizmi Yıkalım, Özgürlüğü Kazanalım” devrimci seferberlik hamlesi kapsamında Bursa’da faşist işbirlikçi Arif İsmet’e ait fabrikayı yaktıklarını duyurdular.

“31 Aralık 2020 günü saat 14.30’ da Bursa Osmangazi’de AKP’li Arif İsmet Terzioğluna ait olan tekstil fabrikası milis güçlerimizin ateşten eyleminin hedefi olmuştur. 500 metrekarelik alanda bulunan fabrika içindeki ürünlerle birlikte tamamen küle dönerken, 1 milyon lira değerinde faşist işbirlikçi zarara uğratılmıştır” denilen açıklamada, bu eylemin aynı zamanda HBDH’ın kurucu kadrolarından Ulaş Adalı’nın doğduğu topraklara bir selam olduğu söylendi; “bu eylemimiz Ulaş Adalı’nın doğup büyüdüğü topraklara özgürlük çağrısıdır. Türkiye halklarının kurtuluşu Kürt halkıyla omuz omuza mücadeleden geçmektedir. Onların kaleleri olarak gördükleri bu alanlarda devrimci madde bir kere açığa çıkmıştır. Örgütlenip, büyümesi engellenemez. Birleşik devrim mücadelemiz bu örgütlenmenin tek adresidir” denildi.

HBDH Yılmaz Dersim İntikam Milisleri, 31 Aralık 2020 günü saat 02.00’ da İstanbul Arnuvutköy İslambey Mahallesinde yer alan A101 Market şubesine eylem düzenlediklerini duyurdu ve eylemde markette patlama sonrası çıkan yangın nedeni ile imha olduğunu söyledi.

“HBDH’ın başlatmış olduğu 'Faşizmi Yıkalım, Özgürlüğü Kazanalım' devrimci seferberlik hamlesi kapsamında faşizmin doğrudan ekonomik altyapısını oluşturan A101 marketi imha ettik”lerini söyleyerek A101 Market'in AKP-MHP faşizminin beslendiği ve beslediği bir işletme olarak varlık sürdürmekte olduğunu ve ayrıca bünyesinde çalıştırdığı yüzlerce işçi için bu işletmenin bir kölelik düzeni olduğu söylendi. Ucuz iş gücü üzerinden sömürünün yoğunlaştığı, sosyal hakların gaspedildiği, uzun saatler işçilerin zorla çalıştırdığı bu işletmenin hem sömürünün, hem de faşizmin sömürge siyasetinin doğrudan parçası ve uygulayıcısı olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada “2021 yılı faşizmin nefessiz bırakılacağı bir yıl olacaktır” denilirken, zindanlardaki devrimci tutsaklar da selamlandı.



2020 Yılında 63 Eylem

Ve 2021'in ilk gününde bir açıklama yayınlayan HBDH Milisleri, 2020 yılında devrimci seferberlik hamlesi kapsamında gerçekleştirdikleri eylemlerin bilançosunu açıkladı. “Faşizmi ve destekçilerine en korunaklı olduklarını düşündükleri alanlarda vurduk, imha ettik. İşçi, kadın ve Kürt halkı başta olmak üzere ezilenlere düşman bu faşist rejime karşı 2020 yılında yaptığımız eylemler 2021 eylemlerimizin habercisidir” denilen açıklamada, yapmış oldukları 63 eylemi özetle sıraladı.