Aylardır tartışmaları süren “Asgari Ücret” bugün sonuca bağlanarak açıklandı. 2021'de uygulanacak asgari ücret: Net 2 bin 825 lira 90 kuruş!..

Özellikle pandemi döneminden itibaren alım gücü iyice düşen işçi ve emekçiler için asgari ücretin artışı bir nebze umut taşıyordu. İşçi Konfederasyonları asgari ücret için fiyatlar öneredursun, işyerlerinde ve meydanlarda göstermelik basın açıklamaları okuyadursun, TÜİK maksimum 2.792 lira önermişti. Oysa Türk-İş’in araştırmalarına göre açlık sınırı 2.482 tl, yoksulluk sınırı 8.086tl…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari ücretin geçen yıla göre 500 lira arttığını açıkladı, ancak brüt asgari ücret üzerinden kesilen SGK primi, gelir vergisi damga vergisi işsizlik sigortası da 133 tl artarak, 752tl’ye yükseldi, bunu hiç dile getirmedi.

Sokakta ise kime sorsanız asgari ücretin 4.000’in altında olmaması gerektiğini söylüyor. Ancak milletvekilleri maaşlarına tereddütsüz %200’lük zam yapanlar, kendilerinin bir gün dahi yaşayamayacağı ücreti işçilere, emekçilere reva görenler, sadece kendi ömürlerini kısaltıyorlar.