HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun, polis tarafından tekerlekli sandalyesinden düşürülerek darp edilmesi protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu'nun, Leyla Güven'in tutuklanmasını protesto eyleminde polisler tarafından tekerlekli sandalyesinden düşürülerek darp edilmesi Halitağa'daki bulunan HDP Kadıköy İlçe Örgütü önünde protesto edildi.

Akader, Alınteri, DAF, Devrimci Hareket, Devrimci Parti, EMEP, ESP, HDP, HDK, Halkevi, Kaldıraç, Kavga, Mücadele Birliği, Öğrenci Faaliyeti, Partizan, SMF, Suruç Aileleri İnisayitifi, SYKP, TİP, TÖP, Yeşil Sol Parti ve DBP tarafından yapılan eyleme HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Hüda Kaya, Dilşat Canbaz da katıldı.

Eylem nedeniyle polis, Kadıköy bir çok noktada barikat kurdu HDP binası ve çevresini ablukaya aldı.

"Size Teslim Olmayan Halkın İradesi Dimdik Karşısında", "Biz Düşersek Kalkar Yine Yürürüz, Diktatörler Yenilirse Sonları Olur" ve "Yere Düşündüğünüz Vekil Değil Halkın İradesidir" yazılı pankartlar ile "Yaşasın Devrimci Dayanışma", "Leyla Güven Onurumuzdur", "Tutuklu HDP'lilere Özgürlük" dövizleri taşındı.

Polis, "Leyla Güven Onurumuzdur" sloganını atılması üzerine saldırı anonsu yapmaya başladı. Kitle polisin saldırı tehdidine sloganı daha gür bir şekilde atarak yanıt verdi.

İlk olarak polis saldırısına uğrayan HDP Milletvekilli Musa Piroğlu konuştu. Dün yaşanan saldırıya devrimci dayanışmanın gücüyle yanıt verildiğini belirten Piroğlu, "Bu iktidarı yıkacaksak yan yana yapacağız, yılmadan mücadeleye devam edeceğiz" dedi.  

HDP Milletvekili Hüda Kaya da, iktidarın toplumun tüm kesimlerini hedef aldığını belirterek, "Az kaldı, bizim gücümüzle gidecekler" dedi.

İktidara ve iktidar gibi hareket eden polislere seslenen Kaya, "Sırtınızı dayadığınız, kraldan çok kralcılık yaptığınız o Saray'da yaşayanlar, kendileri için 'sonumuz geldi, temizlik yapın' dediler. Gidiciler! Kimsenin arkasına, Saray'ın arkasına sığınmayın. Kendi suçlarını örtmeye, temizlemeye çalışıyorlar. Onlar gidecek, kimsenin adına suç işlemeyin" dedi. 

Halkın iradesinin her şeyden üstün olduğunu ifade eden Kaya, halklara ve inançlara değinerek "Türkiye biziz, bizi bölemeyeceksiniz. Hak kazanacak, kötüler, zalimler kaybedecek" dedi. 

 

"Leyla Güven Onurumuzdur"

Saldırının Leyla Güven'in tutuklanmasına karşı yapılan eylemde gerçekleştiğini hatırlatan Kaya, polis ve iktidarın Güven şahsında kadınların iradesinden korktuğu için saldırdığını ifade eden Kaya, "Onurumuz olan Leyla Güven'i Mecliste de sokakta da anmaya devam edeceğiz. Ezilenlerin dayanışmasıyla yine kazanan kadınlar olacak" diye konuştu.

 

"Hesabını Mücadelemizle Soracağız"

Ardından eylemi düzenleyen örgütler adına ortak açıklamayı Seher Beyitaş okudu. Beyitaş, "Musa Piroğlu'na ve anayasal hakkını kullanarak basın açıklaması gerçekleştirmek için orada bulunan tüm dostlarımıza yapılan saldırının hesabını mücadelemizle soracağız. İnsanca ve onurlu bir yaşam isteyen herkesi, haksızlığın, hukuksuzluğun karşısında tutum almaya, mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz" dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.