Savaşçılar Uğurlandı

Dersim Ovacık’taki bombardımanda şehit düşen TKP/ML MK üyesi ve Dersim Siyasi Komiseri Erol Volkan İldem (Nubar) ile TİKKO Dersim Bölge Komutanı Ali Kemal Yılmaz (Özgür), Sarıgazi Cemevi’nde yapılan törenin ardından Sarıgazi Parti ve Devrim Şehitleri Mezarlığı’nda son yolculuklarına uğurlandı.

Sarıgazi yüzlerce polis ve onlarca zırhlı araç ile helikopterler tarafından ablukaya alınmıştı. Malatya ATK’den teslim alınan cenazeler, polis ve zırhlı araçların taciziyle İstanbul Sarıgazi Cemevi’ne getirildi. Cemevine çıkan bütün sokaklar ve Sarıgazi Mezarlığı polis tarafından bariyerlerle çevrildi. “60 kişi sınırı doldu”ğu gerekçesi ile polisler kitlenin cemevine girişine engel oldu.

Anma saat 13.00’da başladı. Cenazeler “Gerillalar Ölmez, Yaşasın Halk Savaşı” sloganları eşliğinde morgdan alınarak cemevi bahçesine getirildi. TKP/ML TİKKO savaşçıları şahsında tüm devrim savaşçıları için saygı duruşuyla başlayan törende, Partizan, Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına konuşmalar yapıldı.

Törenin ardından cemevine alınmayan kitle ile cemevi içindeki kitle birleşerek sloganlarla Sarıgazi Mezarlığına yüründü. Sarıgazi Mezarlığını da bariyerlerle ve zırhlı araçlarla çeviren polisler kitlenin mezarlığa girişine engel oldu. Kitlenin bir kısmı içeri girerken, bir kısmı da dışarıda kaldı, dışarıda kalanlara polis GBT yaptı.

Ali Kemal Yılmaz ve Erol Volkan İldem’in kızıl bayrağa sarılı tabutları, ailelerinin ve yoldaşlarının omuzlarında mezarlığa getirildi ve parti bayrağına sarılarak, marşlar ve sloganlarla toprağa verildi.