< Savaşçıları Uğurluyoruz

Dersim Ovacık’ta ölümsüzleşen Halk Savaşçıları Erol Volkan İldem, Ali Kemal Yılmaz ve Gökçe Kurban’ın cenazeleri Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan aileleri ve yoldaşları tarafından teslim alındı.

Erol Volkan İldem ve Ali Kemal Yılmaz’ın cenazeleri İstanbul; Gökçe Kurban’ın cenazesi Dersim Pertek’e doğru yola çıktı.

1-4 Ekim tarihleri arasında Dersim Ovacık kırsalında yaşanan bombardımanda ölümsüzleşen TKP/ML TİKKO gerillası Gökçe Kurban (Asmin) Pertek’e bağlı Kacarlar köyünde jandarma-polis ablukası altında toprağa verildi.

2 Aralık günü Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan saat 17.00’da teslim alınan Gökçe Kurban’ın cenazesi, zırhlı araçlar ve polis eskortuyla Pertek’e getirildi.

Aile dini vecibeleri gerçekleştirmek için cenazeyi Pertek Cemevi’ne götürmek istese de, polisler “yukarıdan emir var” diyerek izin vermedi. Ailenin, avukatın ve yoldaşlarının ısrarı üzerine polisler geri adım attı. Cenaze cemevinde kefenlendikten sonra Kacarlar köyüne götürüldü.

Köy meydanında yapılan törenin ardından Gökçe Kurban’ın cenazesi kadınların, ailesinin ve yoldaşlarının omuzlarında mezarlığa götürüldü.

Asmin, mezarlıkta yapılan törenin ardından toprağa verildi.

Erol Volkan İldem ve Ali Kemal Yılmaz’ın cenazeleri de yarın saat 13.00'de Sarıgazi Cemevi'nden son yolculuklarına uğurlanacak.