< Taylan Kulaçoğlu'na Tahliye

"İsimsizler Hareketi" adlı sosyal medya grubundaki paylaşımlar gerekçe gösterilerek 17 Mayıs günü gözaltına alınıp ardından tutuklanan Taylan Kulaçoğlu, Balıkesir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3. duruşması ile tahliye edildi.

Tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS'le duruşmaya katılan Taylan Kulaçoğlu'nun bu duruşması da, tutuklanma gerekçeleri kadar “eğlenceli” geçti.

“Sevda Noyan’ı hedef gösterdiği” gerekçesi ile ifadesi alınmaya çağrılmıştı, ancak örgüt propagandasından örgüt üyeliğine kadar varan ve hiç bir delil olmayan suçlamalarla tutuklandı... Önce gözaltına alındı, bırakıldı, sonra ipliğini pazara çıkardığı trollerin kampanyalarıyla yeniden gözaltına alınıp tutuklandı.

Daha önceki gözaltı ve tutuklanmalarında olduğu gibi, “suç aleti” olan telefon ve bilgisayarından hiçbir delil çıkmadı. Sadece atılan tweetler. Ve eve misafirliğe gelen yeğeninin bilgisayar ve playstationdaki PUBG resimleri... Taylan zindanlardaki her tür baskıya ve hak ihlallerine rağmen mektuplarında, ilk günden bu yana söylediği aynı şeyi söylemeye devam ediyordu: “Yanımdaysanız özgürüm, Başımız dik!”

Bu duruşmada dosyaya bir de, son dönemlerde delil bulunamayan her dosyada görmeye alıştığımız, “gizli tanık” ifadesi eklenmişti. “Gizli” tanık, 12 sene önce hayatını kaybeden DHKP/C önderi Dursun Karataş'tan gelen talimatlarla “sosyal medya aktivizmi” yaptıklarını, hatta emri kendisinin ilettiğini söylüyor. Karataş'ın öldüğü 2008 öncesinde “sosyal medya”nın bu kadar gelişmiş ve yaygın olmadığını, Kulaçoğlu'nun yurtdışında yaşıyor olduğunu, “gizli” tanığın kendisinin 15-16 yaşından büyük olmadığını görmezden gelirsek fena bir kurgu değil...

Sonuç olarak mahkeme heyeti Taylan Kulaçoğlu’nu adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vererek, duruşmayı 24 Mart 2021 tarihine erteledi.

Hoşgeldin Taylan.