Kürt halkına yönelik baskı ve saldırılar devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde de bir çok ilde baskınlar yapıldı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP Van İl Örgütü binasına akşam saatlerinde baskın yapan polisler, bilgisayar harddiski ve kitaplara el koydu; HDP Gençlik Meclisi'nin bulunduğu 4'üncü katta da aramalar yapıldı. Odada bulunan yazı tahtasına "Selamün aleyküm O biz geldik" notu bırakıldı…

Polis bunun yanı sıra, parti binasının dış, giriş ve 4'üncü kat kapılarının kilitlerini de değiştirdi.

Diyarbakır, Siirt, Van, Elazığ, Mardin, Şırnak, Ankara ve İzmir’de de yapılan ev baskınlarından çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarında Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Aziz Yağmur ile Mehmet Yalçın başlarına silah dayanarak, dipçikle darp edilerek gözaltına alındı. Aileleri de polis tarafından darp edilirken, telefon ve kitaplara el konuldu.

Siirt’te İl Genel Meclisi Üyesi Cemile Altan’ın evi zırhlı araç ve özel harekat polisi eşliğinde basılarak gözaltına alındı.

Van’da da sabah saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda Deniz Adar Eldemir, Dilaver Eldemir, Ferhat Azan ve Arjin Tuncer gözaltına alındı.

Aynı soruşturma kapsamında Ferhat Eldemir’in de Elazığ’da gözaltına alındığı öğrenildi.

DBP Kızıltepe İlçe Eşbaşkanı Mahmut Damar, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sabah saatlerinde polislerince evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Şırnak’ın İdil ilçesinde de sabah saatlerinde yapılan ev baskınında eski HDP ilçe yöneticisi Hüsnü Babat gözaltına alındı.

İzmir’in birçok ilçesinde sabah saatlerinde ev baskınları düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda bilgisayar ve telefon gibi dijital materyallere el konuldu.

HDP üyesi Fadime Kocakaya, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ege TUHAY-DER) yöneticisi Hediye Tekin, Zerga Öztürk, Zuhal Çelebi, Muteber Akgül, Saime Akın’ın da aralarında olduğu dokuz kadın gözaltına alındı.

Ankara’da yapılan ev baskınlarında aralarında HDP Gençlik Meclisi üyeleri ve eski Parti Meclisi üyelerinin de bulunduğu en az 10 kişi gözaltına alındı. İsimleri netleşenler: Eski HDP PM üyesi Erol Çiftçi, ODTÜ öğrencisi Tunahan Gözlügöl, HDP Gençlik Meclisi üyeleri Nevroz Gülen, Mesut Çiftçi ve Ezgi Orak ile kronik hastalıkları olan 73 yaşındaki Mahmut Altan.

Gözaltına alınanlara ilişkin 24 saatlik avukat görüş kısıtlaması getirildi.