Küba’nın efsanevî lideri, Fidel Castro’nun sonsuzluğa uğurlanmasının üzerinden 4 koca yıl geçti. Ama o hâlâ her yerde yaşıyor.

Nerede emperyalist-kapitalist sisteme bir başkaldırı olsa Fidel orada, Che ile birlikte en ön safta, en ön sırada çarpışıyor! Nerede ezilen bir ulus ulusal-sınıfsal kurtuluş savaşı verse Fidel orada, Che ile birlikte, göğüs göğüse çarpışıyor!

Nerede sosyalizmin gönüllü doktorları, pandemiye karşı en ön safta savaşmaya koşsa Fidel, Che ile birlikte, orada! Nerede sosyalizm adına bir atılım var, nerede bir başarı var Fidel, Che ile birlikte, orada! Nerede bir sınıf savaşı, nerede bir gerilla savaşı var Fidel, Che ile birlikte orada! Nerede bir yerde haksızlık, “haksız atılmış bir tokat var” Fidel, Che ile birlikte, karşı koymak için orada!

Nerede fikirlerin savaşı var Fidel, Che ile birlikte, Marksizm-Leninizmden yana orada! Nerede emekçi kadınların kapitalist sisteme ve ataerkilliğe karşı mücadelesi var Fidel, Che ile birlikte orada! Dünya üzerinde nerede “büyük insanlık” için ileri doğru atılmış bir adım var Fidel, Che ile birlikte, orada! Nerede Batistalar var Fidel, Che ile birlikte devirmek için, orada!

Nerede bir özgürlük düşü var Fidel, Che ile birlikte orada! Nerede “şimdi devrim zamanı” deniyor Fidel, Che ile birlikte orada! Nerede yeni insanlar yetişiyor, nerede devrim için sosyalizm ve komünizm için gönüllü çalışmayı kendine ilke edinmiş, dur durak bilmeyen “yeni insan”lar yetişiyor Fidel, Che ile birlikte orada!

Adları ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak!