Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olan Armando  Diego Maradona, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

  Maradona, futboldaki eşsiz yeteneği kadar politik kişiğiyle de sevenlerinin kalbinde yeretti.

  Arjantin’de bir varoş kasabasında doğan Maradonanın çocukluğu ve ilk gençlik yılları yoksulluk içinde geçmişti. Profesyonel Ligde futbol oynamaya başlamasıyla yaşam koşulları değişmeye başlayan Maradona, bütün bir yaşamı boyunca içinden geldiği koşulları unutmadı. Şöhret basamaklarını adeta tırnaklarıyla kazıya kazıya çıkan Maradona, her fırsatta Küba Devrimine, onun önderleri Che’ye ve Fidel Kastro’ya olan hayranlığını dile getiriyordu. Hatta vücuduna Che dövmesi bile yaptırmıştı.

  Profesyonel futboldan ayrıldıktan sonra hayatının son döneminde alkol ve uyuşturucu bağımlısı durumuna düşen Maradona, bundan kurtulmak için büyük bir mücadele vermiş ve tedavi görmek için Küba’ya gitmişti. Küba’da La Pradara Hastanesinde bağımlılık tedavisi gören Maradona bağımlılıktan kurtulmayı başarmış, Küba’ya, Kübalı doktorlara müteşekkir olduğunu dile getirmişti. Fidelle de buluşan Maradona, Comandante ile samimi pozlar vermişti.

  60 yaşında hayata gözlerini yuman Maradona tüm dünyadaki futbolseverler ve sosyalistler tarafından sevgiyle ve hayranlıkla anılmaya devam edecektir.