Dün yapılan Kabine toplantısından Koronavirüse karşı yeni kısıtlamalar çıktı. “Üretim ve tedarik zincirleri aksamayacak şekilde” hafta sonları sabah 10.00 ile akşam 20.00 arası sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

Okullardaki eğitim ve öğretim yıl sonuna kadar online sürdürülecek. Alışveriş merkezleri, marketler, restoranlar, berber ve kuaförler sabah 10 ile akşam 20.00 arası açık olabilecek. Restoranlar ve kafeler sadece paket servis yapabilecekler. Sinemalar yıl sonuna kadar kapalı olacak. Kıraathaneler de... Spor müsabakaları seyircisiz oynanacak. İl Hıfzısıhha Kurulları bu uygulamayı genişletebilecek...

Her ne kadar pandeminin kontrol altında olduğunu söyleseler de, alınan tedbirlerden de anlaşılıyor ki, pandemi kontroldışına çıkmış durumda. Bugüne kadar pandeminin yayılmasından halkı sorumlu tutan siyasi iktidar şimdi de halktan fedakarlık beklediğini söylüyor.

Daha en başından vaka sayılarını düşük gösterebilmek için sadece hastanelerde yatan hasta sayılarını veren siyasi iktidar, şimdi işler çığrından çıkınca topu yine vatandaşa atıyor; ama bir şartla: “Üretim ve tedarik zincirleri aksamayacak”. Yani kapitalist ekonominin çarkları dönecek; kapitalistler kâr etmeye devam edecek; işçiler de ölürlerse ölecekler!