Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada "Özgürce nefes alacağımız günleri özledik. Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak. Covid-19 aşı çalışmalarında büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim. Evimizin dışında, başkalarıyla olduğumuz her yerde maskemizi kuralına uygun şekilde takalım. Sabrınız için sağ olun" demiş. 

Açıklamayı okuyan, tek sorunumuzun maskelerimizi “kurallara uygun biçimde” takmamamız olduğunu sanır. Pandeminin başından beri suç sürekli bizlerin üzerine yüklendi. Maskemizi takmadık, mesafemizi korumadık, ellerimizi dezenfekte etmedik vs vs… Oysa bizler alınan tüm “önlem”lerin göstermelik olduğunun farkındayız. Ve tüm bu göstermelik tedbirlere uyuyor olsak da, aslında bunların hiçbir şey ifade etmediğinin farkındayız. 

Sokaklarda, açık alanlarda sigara içilmesini yasaklamaları, her gün bölük bölük fabrikalara gönderilen işçiler gerçeğinin üstünü kapatamaz. Bir dönem haftasonları için ilan edilen sokağa çıkma yasakları işçilerin valilik izniyle çalışmaya gönderildiği gerçeğinin üstünü örtmez. Maske zorunluluğu getirilmesi, maske alacak parası bile olmayan insanların varolduğu gerçeğini değiştirmez. 

Ve daha da önemlisi aşı bulunsa bile o aşıya milyonlarca insanın ulaşamayacağının farkındayız. Kendinizce müjdeleriniz artık bizi kandırmaya yetmez!