< Göstermelik Önlemler

Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 2 bin 693 yeni koronavirüs hastası tespit edilir 86 kişi yaşamını yitirirken, İçişleri Bakanlığı göstermelik önlemler almaya devam ediyor.

Asıl sorunlar orta yerde dururken, TTB “tam kapanma” isterken, devlet sorunların etrafında dolaşarak, keyfi yasaklar getiriyor.

Sabah saatlerinde Ankara ve İstanbul'da 65 yaş ve üzerinin saat 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı getirilirken, diğer illerde de yasaklama İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek.

Bunun dışında tüm il valiliklerine gönderilen "Koronavirüs Tedbirleri" konulu ek genelgede “Sigara yasağı” da bulunuyor. Sigaranın zararları vb şu an konumuz dışı. İktidar, pek çok amacını gerçekleştirebilmek için pandemi bahanesinin ardına sığındığı gibi, kendi yaşam tarzını ve değerlerini tüm bir topluma dayatabilmek için da pandemiyi kullanıyor.

Genelgede, bugünden itibaren tüm illerde yoğun olan cadde ve sokak, durak gibi alanlarda sigara içme yasağı getiriliyor. Daha önce işyerlerinde yahut tüm kapalı alanlarda sigara içme yasağı getirilmişti. Bu defa 4.Murat yasakları sokak ve caddelere, açık alanlara getiriliyor.