< “Oturulabilir”miş!!

Siyasi iktidar İzmir Depremi sonrası yaptığı açıklamalarla cenazeye giden birinin “gözünüz aydın” demesine benzer açıklamalar yapıyor. Tabii kraldan çok kralcı olan stepnesi de ondan geri kalmıyor. Mesele tam “körler sağırlar birbirini ağırlar” durumu!

En son Çevre ve Şehircilik Bakanı “Binası az hasarlı olanların evlerine girebileceğini” söyleyerek bunlara bir yenisini ekledi. Depremden en çok zarar gören insanlar bu açıklamaya büyük tepki gösterdiler. Depremden sonra bakanlıktan denetime gelip, evlerine “oturulabilir” raporu veren bir görevliye “Siz olsanız bu evde oturabilir misiniz?” diye soran bir kiracıya bakanlık görevlisi, “Ben olsam oturmam” diye cevap verebiliyor. Güler misiniz, ağlar mısınız?

İnsanlar, bırakın “az hasarlı” sayılan bu evlere girip oturmayı; eşyalarını çıkarmak için bile bu evlere girmeye tereddüt ediyorlar. “Devleti tüccar gibi yönetmek”le övünenler ise, bu işten nasıl en az zararla kurtuluruzun derdindeler!

Bugün “oturulabilir” raporu verilen / verilecek evlerde yarın bir gün kimlerin enkaz altında kalacağı / kalabileceği ile ise hiçkimse ilgilenmiyor. Ne de olsa “ölen ölür”, kalan sağlara masal anlatmak için ellerinde tekelci burjuva medya var!