“Yardım Yapılacaksa Biz Yaparız”

İzmir Valiliğinin AFAD ve Kızılay dışındaki çadırların kaldırılması kararının ardından, İzmir'de çadırlardaki depremzedelere dayanışma gösteren gönüllüler alandan çıkarılmaya, darp edilerek gözaltına alınmaya başlandı.

İzmir Seferihisar açıklarında 30 Ekim Cuma günü yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin yaraları, halkların dayanışması ile sarılıyor.

Depremde binaları hasar gören İzmirliler çadırlarda yaşamını sürdürmeye çalışırken, depremzedelere destek için çok sayıda demokratik kitle örgütü ile birlikte devrimciler, sosyalistler de hızla organize olarak yardımların toplanması, insanlara ulaştırılması vs konularında harekete geçmişlerdi. Valiliğin kararı ile birlikte yardım çadırlarının kurulduğu 75. Yıl Parkı'nda bulunan sol-sosyalist örgütlenmelerin çadırlarının toplanması için harekete geçildi, çevik kuvvet polisleri getirildi. Gönüllülerin zorla alandan çıkarılışları ve gözaltına alınışları kameralara yansıdı.

Bu arada depremzedeler için gelen gönüllü psikologlara da izin verilmedi. Sadece Kızılay'a bağlı psikologlar alanda.

TMMOB’ye bağlı İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi, hasar tespit ve saha çalışmalarına katılmak istemelerine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü tarafından sürecin dışında tutuldular.