Ege’de Deprem

Ege Denizi’nde Seferihisar açıklarında saatler 14.50’yi gösterirken, Kandilli Rasathanesinin açıkladığına göre 6.8 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem İzmir başta, İstanbul, Balıkesir, Aydın ve Ege-Akdeniz ülkelerinde de hissedildi. AFAD depremin şiddetini 6.6 olarak açıkladı.

Kısa bir süre sonra Rasathane, Sisam (Samos) Adası merkezli 4.0 şiddetinde bir deprem daha olduğunu açıkladı. Sisam’da da binaların yıkıldığına dair görüntüler gelmeye başladı.

Ve İzmir’de haberler ardı ardına gelmeye başladı. Bayraklı’da binalar yıkılırken, İzmir halkı sokaklara çıktı.

Konak’ta gazetemizin temsilciliğinin olduğu binada da eşyalar devrildi, zemininde toprak kayması yaşandı

İzmir'de yaşanan deprem nedeniyle Seferihisar Sığacık bölgesinde deniz taştı; tsunami yaşandığına dair paylaşımlar var. Sosyal medyadan paylaşım yapan insanlar, üst katlarda mahsur kaldıklarını söyleyerek yardım istediler. Kimi köprü ve üst geçitler yıkıldı, 20 binanın yıkıldığı haberi var. Sosyal medyada yıkılan bina ve enkaz görüntüleri paylaşılmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Adliyesi’nde de hasarlar görülüyor.

AFAD hasarlı binalara girilmemesi için uyarılar yaparken, depremin artçı sarsıntıları devam ediyor.

Can kaybının olmadığı belirtilen açıklamada, enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

Ege’nin karşı kıyısını da Anadolu kadar etkiledi deprem. Gazeteci Stelyo Berberakis, "Atina'da çok hissedildi, o kadar sarsıldı ki merkezi Atina sandık" diyor.

Adalarda da tsunami tehlikesi var. Sisam Adasında yaşanan depremin ardından, Avrupa’nın en büyük mülteci kampının bulunduğu Midilli Adasına tsunami uyarısı yapıldı. Bu, su seviyesinde olan Moria-2 kampı için çok ciddi bir durum…