5 yıl geçti, “Barış” için Ankara Garı önünde toplananların ortasında bombalar patladığı zaman... 5 yıl geçti, yaralı insanların üzerine gaz bombaları atılalı... Ve yine 5 yıl geçti bu katliama imza atanların bombalarla başkentin göbeğine kadar ellerini kollarını sallayarak gelebilmelerine göz yumulduğunu öğreneli... Ancak 5 yıl geçse de acılar eksilmiyor, öfke dinmiyor...

5 yıl sonra Ulus Metro çıkışında bir araya gelen demokratik kitle örgütleri ve yaşamını yitirenlerin yakınları, Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için Gar Meydanı’na yürümek istedi. Salgın nedeniyle yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyleyen polis, kitleyi metro önünde durdurdu. Yaşanan tartışmanın ardından polis halka saldırdı, darp ederek 11 kişiyi gözaltına aldı.

Bu saldırının ardından anmaya katılmak için farklı bir noktada toplananlara da polis yine pandemi gerekçesiyle izin verilmeyeceğini söyleyerek dağılmalarını anons etti.

Polis anonsuna alkışlarla tepki gösterildi, “Katil Devlet Hesap Verecek”, “10 Ekim’i Unutma Unutturma”, “Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP” sloganlarıyla yol trafiğe kapatıldı, insan zinciri oluşturuldu.

Gar Meydanı’na gidemeyen kitle, Ulus metro çıkışında katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerini tek tek haykırarak, anma gerçekleştirdi. 103 kişinin ismini okuyan kitle, katliamda yaşamını yitirenlerin resimlerinin bulunduğu “10 Ekimi Unutma, Unutturma” pankartının üzerine karanfiller bıraktı.