< 1 Aralık’a Kadar Etkinlikler Yasaklandı


İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valisine gönderdiği genelge ile “Koronavirüs tedbirleri” kapsamında sivil toplum ve meslek kuruluşları, birlik ve kooperatiflerin 1 Aralık’a kadar tüm etkinliklerini yasakladı.


Bu yasak kararının AKP’nin kendi etkinliklerini tamamladıktan ve üç ilin şu anda varolan Barolarının Kongrelerini toplama dönemine denk gelmesi elbette tesadüf olarak değerlendirilemez. Hatta özellikle bu döneme denk getirildiği ortadadır.
Bu her konuda çifte standart, hile, ayakoyunu vb AKP tarzı siyasettir. Dinci faşizm, kendince toplumsal devrim güçleriyle mücadelede yeni bir düzleme geçiyor. Bu tarz-ı siyasetin adı: Taşları bağlamak, itleri salmaktır! Ya da Nazi faşizmini güncellemektir.
15 Temmuz darbe girişimini “allahın bir lütfu” olarak değerlendiren siyasi iktidar, devrimin toplumsal güçlerine her yerde, her alanda saldırmayı “yeni normal” haline getirmiştir.
Bu ablukayı dağıtmak için devrimin birleştirebileceği bütün güçleri birleştirerek, devrim ve iktidar için mücadeleyi yükseltmekten başka seçeneği yoktur.