Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalara ilişkin gazetelere reklam vererek bir bildiri yayımladı. Bildiride HDP'liler ve Ermeni kökenli milletvekili Garo Paylan hedef gösterilerek ihanetle suçlandı.

“Türk milletine ve bütün dünyaya Azerbaycan-Ermenistan sorununun çözümüne dair kanaatlerimizi deklare etmeyi zorunluluk olarak görüyoruz” denilen bildiride Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarından derhal çıkması gerektiği ifade edildi.

Ermenistan'ın saldırganlıkla itham edildiği bildiride ASAM Yönetim Kurulu Başkanı Murat Doğanay, Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Gülbahar, Ertan Özyiğit, Yalçın Koçak, Halide İncekara, Faik Tunay ve Orhan Osmanoğlu'nun imzası bulunuyor.

Bildiride “(...)Hükümetimizin Azerbaycan'ın her anlamda arkasında duran caydırıcı politikasını 'İddialara göre Türkiye Azerbaycan'a silah ve savaşmak üzere cihatçı milisler gönderiyor!' söylemiyle algı operasyonuna tabi tutanları Türk milleti asla affetmeyecektir. Ermenistan'ın ağzıyla kendi ülkesinin hükümetine karşı algı oluşturmaya çalışanlar apaçık bir ihanet içinde olduklarını görüp tutum değişikliğine gitmezlerse Türk milletinin gönlünde ihanetçi olarak yaftalanacaklardır.

“Ermenistan'ın işgalci ve saldırgan tutumunu kınayan TBMM bildirisine imza koymaktan kaçınan PKK terör örgütünün siyasi partisi HDP'nin bu ihanetçi tavrı Türk milleti tarafından not edilmiştir. HDP'li Garo Paylan'ın Azerbaycan ve Türkiye'yi hayasızca suçlayan ve Ermenistan'a açıkça arka çıkan sözleri asla kabul edilemez bir ihanetin belgesidir. Bağımsız yargıyı ve TBMM'yi bahsi geçen şahıs hakkında gereğini yapmaya çağırıyoruz” deniliyor.

Paylan'dan Suç Duyurusu

HDP Milletvekili Garo Paylan, bildirinin gazetelerde yayınlanmasının ardından Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Bir basın açıklaması yayınlayan Paylan, Türkiye'nin savaş politikalarına karşı her zaman barışın yanında durduğunu ifade etti.

Paylan'ın açıklamasında “Bazı odakların beni susturmak için harekete geçtiğini görüyorum. Bu açıklamanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Buna rağmen savaşları durdurmak için sorumluluk almaktan geri durmayacağım. Başıma gelebilecek her türlü saldırıdan, iktidar kadar, geçmiş nefret saldırılarında da sorumluluğu bulunan ASAM ve türevi organizasyonlar sorumludur.

Savaşa karşı barışı savunmak için, barışa inanan tüm kişi ve kurumları savaş politikalarına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyorum” denildi.