"Yeni Yaşamı Örmeye Devam Edeceğiz"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, "Kobanê soruşturması” kapsamında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve eski milletvekillerine yönelik gözaltı operasyonunu Kadıköy'de bulunan ilçe binaları önünde yaptığı açıklama ile protesto etti.

Açıklamaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, Erdal Avcı, Barış Anneleri, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinden çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamada HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı, baskıları kabul etmeyerek kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Yapılan baskı ve gözaltıları kimsenin kabul etmediğini dile getiren Avcı, "Bir hafta boyunca arkadaşlarımızın ifadesini alamayanlar yapılan baskılar sonuncu bugün ifade almaya başladılar" dedi. Erdoğan'ın 'Onların yeri ya dağdır ya sokaklar' dediğini hatırlatan Avcı "Neden sokaklardayız cumhurbaşkanı? Bu partinin milletvekilleri cezaevine atmadınız mı? Dağda olmasın, mecliste olmasın. Peki nerede olsun bu halk?" diye sorarak, "Bunlar devam ettikçe bizler de baskıları, gözaltıları protesto edeceğiz" dedi.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut isr, "HDP sokakların partisidir. Bu iktidar ve benzeri iktidarlar yıllardır bir düşmana ihtiyaç duydular. Bu ülkede her zaman Kürtler, Alevileri, kadınları düşman gördüler. Ama bu düşmanlık devam ettikçe ne halklar vazgeçer ne de HDP. Ülkesindeki herkesle düşman bir iktidar var" dedi. Neden bu ülkenin vatandaşı gözaltına alınarak helikopterlerden atılıyor? Bizler hak mücadelesi veren insanlarız. Yoldaşlarımızı cezaevine atabilirsiniz. Ama yoldaşlarımız serbest olana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bu sabah yine Kars'ta arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Şevin Alaca kelepçelenerek gözaltına alındı. Çünkü kadınlardan, kadının gücünden korkuyorlar. Asla vazgeçmedim asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu ise "Tek dil, tek din, tek ırk diyen anlayışa karışı HDP herkesi içinde barındırarak meclise girmiştir. Bizler sokaklarda, evlerde, iş yerlerinde varız. AKP bavulu hazırlanmış bir iktidardır. Bir bakalım bu bavulda ne var. Bu bavulda Libya var, Kobane var. DAİŞ'e destek var. Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki savaşı tırmandıran bir iktidar var. İktidar bu şekilde toplumu daha çok karşı karşıya getirmek istiyor, HDP ile yan yana gelmeyi engellemeye çalışıyor. Sizin bu ırkçı politikalarınız artık tutmuyor. Tüm dünya sizi yazıyor. Ben Türkere çağrı yapmak istiyorum. Kürtler, Ermeniler kardeşimizdir deyin. Bu suça ortak olmayın. Biz son sözümüzü söylemedik. Kazanan biz olacağız. Buradayız, ayaktayız ve yeni yaşamı örmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Açıklama ardından kitle uzun bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra eylemi bitirdi.