Tarlaların ortasına kurulmak istenen biyogaz tesisine karşı defalarca eylem yapan ve jandarma saldırısına uğrayan Çapaklı köylülerinin arazilerine 24 Eylül günü çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile el konuldu…

Acele kamulaştırma kararı ile el konulan 5 parsel arazinin tamamı Çapaklı köylülerinin zeytinlik ve meyve bahçeleri… Çapaklı halkının mücadelesi ile başa çıkamayan devlet, böylesi bir yöntemle arazilere el koydu.

Köylüler, bu acele kamulaştırma kararına mitingle yanıt verdi. Çapaklı Köyü Meydanı’nda yüzlerce köylünün katılımı ile kitlesel bir basın açıklaması yapıldı. Eyleme İzmir, Manisa, Salihli, Turgutlu ve Akhisar'dan çok sayıda ekoloji örgütü temsilcisi, milletvekilleri ile sendika ve meslek örgütlerinin yöneticileri katıldı.

Miting havasında geçen basın açıklamasında köylülerin avukatı ve Salihli Çevre Derneği Başkanı Seçil Ege Değerli konuşarak, “temiz enerji” bahanesiyle Çapaklı köylülerinin topraklarına el konulmak istendiğini belirterek, biyogaz tesisinin toprağı, suyu, havayı kirleteceğini anlattı.

Köylüler ve çevre örgütleri olarak bu projeye karşı dava açtıklarını, ÇED Raporuna itiraz ettiklerini söyleyen Değerli, devletin sermayenin bir dediğini iki etmediğini, şirket eşittir devlet gibi davrandığını vurguladı.

"Biyogaz değil, temiz hava temiz su", "Acele kamulaştırma zorbalıktır", "Çapaklı toprağı vatan toprağı", "JES yapma boşuna yıkacağız başına" döviz ve pankartların taşındığı eylemde yapılan konuşmalarla acele kamulaştırma kararı eleştirildi, tarım arazilerinin şirketlere peşkeş çekilmesinin kabul edilemeyeceği söylendi.