< Helikopterden Atıldı, Evi Basıldı

11 Eylül günü Van'ın Çatak ilçesinde mezraya gelen askerlerce gözaltına alınmıştı Osman Şiban ve Servet Turgut. İki gün sonra da yoğunbakımda tedavi altında oldukları ortaya çıkmıştı.

Bilinci tam yerinde olmayan Şiban ve Turgut'un sağlık raporlarında “yüksekten düşme” nedeniyle hastanede oldukları yer alırken, Osman Şiban da sadece “aşağı attılar” diyebilmişti. Görgü tanıkları ise helikopterden atıldıklarını söylüyordu.

Yaşadığı işkenceden kaynaklı hafıza kaybı yaşayan Şiban'ın henüz olaya dair ifadesi alınmamış, eve gönderilmişti, Servet Turgut ise hala hastanede yoğun bakımda yatıyordu. Bugün sabah saatlerinde evi basılan 50 yaşında 8 çocuk babası Osman Şiban, polisler tarafından zorla askeri hastaneye götürüldü. Osman Şiban'ın hakkında gözaltı kararı olup olmadığı bilinmiyor.

Olay hakkında bilgi almak isteyen HDP heyeti, Osman Şiban ve Servet Turgut’un tedavi gördüğü hastanenin başhekimiyle görüştü ve sonrasında hastane önünde bir açıklama yapmak istedi.

Heyeti şehre almamak için de pek çok sorun çıkarmış olan polis alanı kapattı ve heyetin açıklamasına izin vermeyeceklerini söyledi, bunun üzerine yeniden tartışma yaşandı. Polis heyeti gözaltına almak isteyince polis ve milletvekilleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Heyet, basının alınmadığı polis ablukasında basın açıklaması yapmak zorunda kaldı.