< Kademeli Mesai Hazırlığı!

Halk arasında iş işten geçtiğinde söylenen bir söz vardır; “Bayramdan sonra yüzün ağ olsun”denir. Bu, şimdi siyasi iktidarın Ankara’dan sonra İstanbul için de düşündüğü Kademeli Mesai Hazırlığı için birebir uyuyor!

Bugüne kadar “ekonominin çarkları dönmek zorunda” diyerek çalışanları ateşin ağzına atanlar şimdi koronavirüs salgını pik yapınca sözümona “önlem” alıyorlar. “Normalleşme” diyerek insanları sürü bağışıklığına terkedenler, şimdi ipin ucu kaçırılınca teması azaltacak yollar aramaya çıktılar.

Pandemiye yakalanan insanları bir hastanede karantinaya almak yerine evine gönderip orada kendi kendisini izole etmesini istemek, zaten en başından beri siyasi iktidarın koronavirüse karşı nasıl önlem aldığını göstermeye yetiyordu.

Ortada bir “başarı” yoksa da uydurulmuş “başarı öyküleri” vardı ya! Ama gelin görün ki, mızrak çuvala sığmayınca bu kez test sayıları düşürülmek suretiyle rakamlar az gösterilmek istendi. O da olmayınca bu kez Kademeli Mesai için karar almadılar da hazırlık başlattılar. Eğer karara dönüşürse en azından toplu ulaşım üzerindeki yükü hafifletme olasılığı var. Ve belli oranda da işyerlerindeki yoğunluğu azaltma...

Ama özel sektörde bunun da uygulanmayacağını kestirmek için, müneccim olmaya gerek yok herhalde!