7 Eylül akşamı bir çok şehirde eş zamanlı olarak ESP üyelerine yapılan operasyonda gözaltına alınan 17 kişi bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İSTANBUL – 17 Eylül akşamı bir çok kentte eş zamanlı olarak Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanlar bugün ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirildi.

İstanbul Savcılığı Eylül 2020 tarihli bir soruşturma başlatarak HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve SKM MYK üyesi Çiçek Otlu'nun da aralarında olduğu çok sayı kişi hakkında gözaltı kararı çıkartmıştı. 7 Eylül akşam saatlerinden itibaren bir çok kentte 17 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Bugün adliye işlemleri için İstanbul Adliyesi'ne getirilen 17 kişi, soruşturma savcısı tarafından ifadesi alınmadan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. İki ayrı mahkemede yapılan sorgu işlemleri ardından 17 kişi tutuklandı.

 

Tutuklananların isimleri şöyle:

 

Çiçek Otlu, Volkan Uyar, Mustafa Naci Toper ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve Selver Orman, İlke Başak Baydar, Yücel Karadağ, Ozan Özgenler, Ozancan Sarı, İlhan Aslan, Alper Kaba, Ezgi Bedel, Zekeriya Aykut Karnap, Gözde Sivaslıoğlu, Beren Atıcı, Mustafa Bozali, Taner Taş.