Dün akşam saatlerinde yapılan baskınlarda ESP üyesi 14 kişi, yine akşam saatlerinde evi basılan ETHA muhabiri Serdal Işık gözaltına alındı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından Eylül 2020'de açılan bir soruşturma kapsamında dün akşam saatlerinde Antalya, Diyarbakır, Hatay, İzmir ve birçok ilde çok eş zamanlı yapılan baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, ESP PM üyeleri Çiçek Otlu, Volkan Uyar, Mustafa Naci Toper ile parti üyeleri Selver Orman, İlke Başak Baydar, Yücel Karadağ, Ozan Özgenler, Ozancan Sarı, İlhan Aslan, Alper Kaba, Ezgi Bedel, Zekeriya Aykut Karnap ve Gözde Sivaslıoğlu. 

Aynı soruşturma kapsamında parti üyeleri Özgür Barçın ve Bedran Çoğaltan'ın da evlerine baskın yapıldı. Arama yapılanlar evlerinde olmadıkları için gözaltına alınamadığı öğrenildi. 

Aynı operasyon kapsamında Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) üyesi avukatlarının kaldığı eve de baskın yapıldığı ancak evde kimse olmadığı öğrenildi.

EHB'nin Twitter hesabından, "ESP'li müvekkillerimize dönük operasyon kapsamında büromuz avukatlarının kaldığı evde de arama işlemi yapıldı. Evde kimse olmadığı için gözaltına alınan da olmadı" bilgisi paylaşıldı. 

EHB hesabından yapılan paylaşımda ayrıca "Aramada hazır bulunması için kimse çağrılmadığı gibi bilgisayarlara da el konulduğunu öğrendik. Kapıyı kırarak giren polisler; çamaşır ipiyle kapıyı bağlayarak aramayı sonlandırmışlar” denildi.

Soruşturma kapsamında 17 kişilik gözaltı listesi olduğu öğrenildi. 

Gözaltına alınanların Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde götürüldükleri belirtildi.  Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları, Emniyet Müdürlüğü'ne giderek müvekkilleri ile görüşmek istedi. Ancak, 24 saat kısıtlama kararı gerekçesiyle avukatların görüşmesi engellendi.

Yine, Etkin Haber Ajansı (ETHA ) muhabiri Serdal Işık’ın da farklı bir dosya kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.  

Işık, 10 ay önce de aynı dosyadan aranması olduğu söylenerek Beyazıt'ta haber takibi esnasında gözaltına alınmıştı.