Ölüm orucu eyleminin 238’inci gününde olan tutuklu avukat Ebru Timtik yaşamını yitirdi.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından tutuklu Ebru Timtik 238’inci gününde yaşamını yitirdi.

Kalbi duran Timtik ile ilgili paylaşım yapan, Halkın Hukuk Bürosu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, müdahalenin sürdüğünü aktarmıştı. Müdahalenin ardından Timtik yaşama döndürülemedi.

Yaklaşık bir haftadır, avukat Ebru Timtik’in durumunun ağırlaştığı ve kritik noktada olduğu, iki gün önce de sıvı alamadığı belirtilmişti.

Halkın Hukuk Bürosu'ndan sosyal medya hesabından "Adil yargılanma talebiyle 238 gündür Ölüm orucunda olan büro avukatımız Ebru Timtik şehit düştü! Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne çağırıyoruz!" paylaşımı yapılarak çağrıda bulunuldu.

Çağdaş Hukukçular Derneği ise sosyal medya hesabından “Adil yargılanma talebi ile 238 gündür ölüm orucunda olan avukat arkadaşımız Ebru Timtik'i az önce kaybettik” ifadeleriyle meslekteşlarının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında verilen 159 yıldan fazla cezanın, avukat Barkın Timtik’e verilen ceza hariç onanması yönünde görüş bildirdi. ÇHD davasında 20 Mart 2019’daki duruşmada kararını açıklayan mahkeme, avukatlara 18 yıl 9 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında hapis cezalarına hükmetmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Ekim 2019’da itirazları reddederek dosyayı Yargıtay’a göndermişti. Adli Tıp Kurumu, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın cezaevinde kalmalarının uygun olmadığına dair rapor vermişti.

Timtik ve Ünsal’ın hastaneye kaldırılmalarının ardından Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi önünde ölüm orucundaki avukatlar için “Savunmaya Özgürlük” eylemi gerçekleştiriliyor.