Türkçe bilmeyen 65 yaşındaki kadının oğlundan yardım almasını kabul etmeyen ve işlemini yapmayı "Ya Türkçe ya da Arapça öğrenip öyle iletişime geçin" diyerek reddeden Türk Telekom'a boykot çağrısı yapıldı.

Türk Telekom'un Türkçe bilmeyen 65 yaşındaki bir kadına yönelik ırkçı yaklaşımda bulundu.

Sosyal medya hesabından, konuya ilişkin paylaşım yapan Ömer Başaran adlı kullanıcı, bir dizi paylaşımla yapılan ırkçılığı şu şekilde anlattı: 

 

"Annen Hür İradesiyle Konuşmuyor"

"Dün 65 yaşındaki anneme ait Türk Telekom telefon hattını kapatmak istedik. Müşteri hizmetlerini aradım. Anneme ait hattın kapatılmasını belirttim. Müşteri hizmetleri bana 'anneniz konuşmalı' dedi. Annem Türkçe bilmediği için bu sefer ben ve annem beraber telefon üzeri Türk Telekom müşteri hizmetleri ile konuştuk. Ben Türkçe söyledim annem de beni tekrarladı. Görevli kişi 'annen hür iradesi ile konuşmuyor, annenin kendisi Türkçe konuşmalı' dedi.

"Annem Türkçe bilmediği için hattını da kapatmadılar. Tekrardan kendilerini arayıp annemin sadece Kürtçe bildiğini ve bu yaştan sonra Türkçe öğrenme imkanı olmadığını belirttim. Onlar da bana 'ülkemizin dili Türkçe'dir. Hattı kapatmamız için annenizin Türkçe bilmesi gerek' dedi. Ne yaptıysam annemin hattını kapatmadılar. En son müşteri hizmetleri 'Anneniz Türkçe öğrenmez ve bizimle Türkçe konuşmaz ise hattı kapatma imkanımız yok' dediler. Ben de kendilerine 'Arapça prosedürünüz var ama Kürtçe yok öyle mi' dedim. Bunun üzerine Türk Telekom müşteri hizmetleri 'Anneniz ya Türkçe ya da Arapça bizimle iletişime geçebilir' diyerek hattın kapatılma talimatını uygulamadılar. Annem sadece Kürtçe biliyor ve Türkçe öğrenmesi mümkün değil. Son olarak; ülkenin dili Türkçe diyorsunuz ama Arapça ve Türkçe hizmet verip sadece Kürtçe bilen 65 yaşındaki anneme 'git Türkçe ya da Arapça öğren' diyerek ırkçılık yapıyorsunuz. Bu ırkçı davranışınızı dava edeceğim. Kimse onurumuz ile oynayamaz. Hiç kimsenin benim anamın dili üzerinden ırkçılık yapmaya hakkı ve hukuku yoktur. 65 yaşındaki Kürt anama 'Türkçe öğrenmezsen hattını kapatma isteğini yerine getirmeyiz' diyemezsiniz. Yarın geç hemen bugün…!"

Ömer Başaran'ın bu ırkçı yaklaşım nedeniyle " Herkesi bu iki tag altında bizlere destek çıkmaya davet ediyorum.

#KürtçeDüşmanıTürkTelekom #TurkTelekomBoykot" şeklinde boykot çağrısı üzerine çok sayıda kişi Türk Telekom'a tepki göstererek boykot çağrısına destek verdi.

Çok sayıda kullanıcı, ırkçılığa karşı "#TurkTelekomBoykot" etiketi altında tepkilerini gösterdi. Türk Telekom'dan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken Ömer Başaran, müşteri hizmetlerinin kendisine ulaşıp özür dilediğini belirterek, "Yine de Kürtçe dışında dil bilmeyen annemin hattını kapatmadılar. Annem Türkçe, İngilizce ya da Arapça bilmeliymiş. Bayiliğe gitmeliymişiz" dedi.