< "Şimdi Söz Değil, Eylem Zamanı"

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İntikâm Milisleri, 12 Ağustos'ta 23.45 sularında Amed-Bismil yolu üzerinde nöbet kulubelerine korucu taşıyan servis aracına silahlı eylem düzenlediklerini açıkladı.

Milisler yaptıkları yazılı açıklamada, "Eylemde ölü sayısı netleştirilemezken çok sayıda korucunun yaralandığı tespit edilmiştir. Eylem sonrası bölge, işgalci güçler tarafından ablukaya alınsa da birimlerimiz kayıp vermeden güvenli alanlarına dönmüştür" dedi.

"Eylemimiz, 36. yılında Kürdistan topraklarında Türk sömürgeciliğine ve köleleştirmeye karşı sıkılan ilk kurşunun gücü ve savaş kararlılığı ile şekillenen ve bugün birleşik devrim gücüne dönüşen 15 Ağustos gerilla eylemini selamlamaktadır.

Ayrıca sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikâm hamlesi başlatan YPS ve YPS-JİN' in devrimci hamlesini selamlıyoruz” denilen açıklamada, “İhanetçilik, işbirlikçilik, itirafçılık ve hainlik her yerde cezalandırılacaktır” dedi.

Milisler şu çağrı ile bitirdi açıklamayı:

"Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm devrimci gençliği faşizme karşı birleşik taarruza geçmeye çağırıyor, özgürlük gerillalarının tarihi direnişine güç vermeye, metropollerde faşizmi, sömürgeciliği ve sömürücüleri ateşten çembere almaya davet ediyoruz. Şimdi söz değil, eylem zamanı!"