< HDP'ye  Saldırı Protesto Edildi

HDP Bakırköy İlçe Örgütü bu sabah parti binasına yapılan taşlı saldırı protesto edildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Bakırköy’deki parti binasına yapılan taşlı saldırıyı protesto etti.

Taşlanan HDP Bakırköy İlçe binası önünde yapılan açıklamada, “Faşizme Karşı Demokrasi Mücadelesi Devam Edecek” pankartı açılan eyleme  HDP yönetici ve üyeleri ile siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinden temsilciler katıldı.

Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Ferdi Yamar, yaşanan taşlı saldırının sabah saatleri sırasında gerçekleştiğini aktardı.

Saldırının boyutunun büyük olduğunu ifade eden Yamar, söz konusu saldırının sadece partilerine değil, saldırının demokrasi güçlerinin kararlı duruşlarına karşı  yapıldığını ifade etti.

HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı ise, HDP’nin AKP-MHP ortaklığına karşı en dirayetli karşı duruş sergileyen parti olduğu için saldırıya uğradığı söyledi.

Saldırının bir “yönlendirme” sonucu olduğu ifade eden Avcı, yaşanan saldırının hafife alınmayacak derecede derinlikli olduğunu ifade etti.  

HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut ise partilerine yönelik saldırılara karşı duracaklarını belirterek, bu tür saldırılara karşı bir arada durmanın önemine dikkat çekti.

Bulut, “Biz herkes için mücadele ediyoruz. Bugün bize yapılan bir başkasına yapılabilir. Bundan ses çıkarılmadığı takdirde birileri bundan beslenir. Faşist iktidarlar her zaman sessizlikten güç alır. Biz halklar olarak ne sessimizi kısarız ne mücadelemizden geri dururuz. Mücadele gelenekleri ile birleşmiş ve büyümüş bir parti olarak mücadelemizi daha da büyüteceğiz” dedi.

Açıklama alkış, zılgıt ve sloganlarla son buldu.

 

Saldırıyı Gerçekleştiren Serbest

HDP binasına saldırıyı gerçekleştiren ve gözaltına alınan kişi emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarıldı. Savcılığa çıkarılan saldırganın HDP ilçe binasına 200 metreden fazla yaklaşamamasına ve hafta bir gün karakola imza vermesine karar veren savcılık, saldırganı mahkemeye sevk etti. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan saldırgan aynı gerekçeler ile serbest bırakıldı.