Halkın Hukuk Bürosu avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, adil yargılanma talebiyle başladıkları Ölüm Orucu Eyleminin kritik günlerindeler. Haklarında Adli Tıp Kurumu’nun “cezaevinde kalmaları uygun değildir” raporu olmasına ve bu rapor açıklanmasına rağmen tahliye edilmeyen Ebru ve Aytaç’ın sağlık durumları gün be gün kötüye gidiyor; ikisinin de aşırı kilo kaybından dolayı yürümekte zorlandıkları belirtiliyor.

En son çıkarıldıkları mahkeme tarafından “tutukluluklarının devamına” karar verilen Ebru ve Aytaç, buradan zorla müdahale için hastaneye götürülmüşlerdi.

Zorla müdahalenin tıbbî etikle bağdaşır bir yanı olmadığını göstermek için devrimci-komünist tutsaklar bugüne kadar kollarına takılan serumları çekip kopararak fırlatıp attılar hep. Zindanlar savaşının tarihine bakanlar bunun görkemli örneklerini görebilirler. Devrimciler-komünistler, onursuz yaşamaktansa ölmeyi tercih ettiler daima...

Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Ebru ve Aytaç’a zorla müdahale dayatmasından vazgeçilmeli ve derhal tahliye edilmelidirler!