< "Timtik ve Ünsal Tahliye Edilsin"

Ölüm Orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın hayatlarının risk altında olduğunu belirten Adalet İçin Dayanışma Platformu, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi önünde eylem yaparak avukatların bir an önce serbest bırakılmalarını istedi.

Adalet İçin Dayanışma Platformu, Ölüm Orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın serbest bırakılması talebiyle Bakırköy Sadi Konuk EAH önünde basın  açıklaması yaptı. "Ebru ve Aytaç'ın Hayatları Yüksek Risk Altında Talepleri Kabul Edilsin" yazılı pankart açılan eylemde basın metnini TAYAD' dan Nesimi Özcan okudu.

Avukat Ebru Timtik'in 212 gündür, Aytaç Ünsal"ın 181 gündür adil yargılanma hakkı talebiyle ölüm orucunda olduklarına dikkat çeken Özcan, bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen hukuksuz bir yargılama sonucunda avukatlık yaptıkları gerekçesiyle avukatlara onlarca yıllık hapis cezaları verildiğini belirtti.

 

"Zorla Müdahale Tehdidi Altındalar!"

"Onlar bu adaletsizliği sineye çekmediler, hukuk yoksa sözü direnişe bırakırız dediler ve canlarını bize emanet ettiler" diyen Özcan, geçtiğimiz hafta Adli Tıp Kurumu tarafından ikisi için de hapishanede kalamayacaklarına dair rapor verildiğini, bu raporunun ardından tahliye edilmeleri gerekirken 37 ACM’nin kararıyla hastaneye kaçırıldıklarınu hatırlattı.

Özcan, "Bu durum onları zorla müdahale tehdidi altında tutmaktır. Zorla müdahalenin sakat kalmalarına hatta ölmelerine neden olabileceğini biliyoruz. Zorla müdahaleye maruz kalan Mustafa KOÇAK’ın bedenindeki 73 serum yarasından biliyoruz" dedi.

Bugün Ebru ve Aytaç’ın iradeleri dışında hastanede tutulmalarının 3'üncü günü olduğunu, iki avukatın da incelmiş bedenleriyle hapishane hücrelerinden kaçırılarak hastane hücrelerine getirildiklerini ve  2 gün boyunca ne durumda oldukları hakkında bilgi alamadıklarını belirten Özcan, avukatlar tarafından yapılan refakatçi başvurularında hastane tarafından olumlu görüş verilmesine gerek yokken savcılık tarafından uzman doktor görüşü istendiğini söyledi.

 

"Ebru ve Aytaç’ı Yaşatacağız"

Ebru Timtik hakkında önce refakatçiye ihtiyaç duymadığı gerekçesiyle refakatçi izni verilmediğini, ancak müvekkillerinin, sevenlerinin ısrarlı bekleyişinin sonuç verdiğini, Ebru ve Aytaç’ın yanına yakınlarının girebilmesi in ise  ancak bu sabah sağlanabildiğini aktaran Özcan, "Onlar Ebru ve Aytaç’ı bizden uzak tutmak istedikçe biz sesimizi, soluğumuzu onlara ulaştırmaya çalışacağız. Onlar Ebru ve Aytaç’ı yalnız bırakmak istiyorlar. İşte biz hem Bakırköy Sadi Konuk Hastanesinde hem de Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde Ebru ve Aytaç’ın yanındayız.  Onlar adalet talebini yok saymaya çalıştıkça biz daha çok adalet diye haykıracağız. Ebru ve Aytaç’ı yaşatacağız" dedi.