Göçmenlik... 21. yüzyılın en büyük insanlık suçu... Yoksulluk ve savaşlar nedeniyle Ortadoğu’dan, Orta Asya’dan Afrika’dan Avrupa ülkelerine, yoksul Güney Amerika ülkelerinden ABD’ye süreğen bir akım var hemen her hafta haberlere konu olan... Yeni yaşamlara ulaşabilenlerin sayısı kadar insan da yollarda yaşamını kaybediyor.

Akdeniz’de Rodos’a gelen 120 mülteci, “ortadan kayboldu”. Gönüllü kurtarıcılardan Iason Apostolopoulos, mültecilerin Rodos'a geldiğini, ancak varlıklarını inkar eden yetkililer tarafından resmi olarak kaydedilmediğini, günlük gelişleri kaydeden bültende yer almadıklarını söylüyor. Bazı günler mülteciler gelse de, kayıtlarda sıfır olduğu görülüyor.

"Bu Mitsotakis hükümetinin düzenli bir taktiği” diyor Iason ve aynı şeyin son aylarda Evros, Chios, Samos ve Lesvos'ta da yaşandığını söylüyor. Iason’un gazetelere yaptığı açıklamalarda sahil güvenlik görevlilerinin mültecilerin yine deniz yoluyla, güvenliksiz botlarla yasadışı olarak ülkelerine geri gönderildiklerini yazıyor. Olaylar, Yunan Adalarında yaşayan yerli halkın gözlemleri ile ortaya çıkarıldı. Ve gazete bunu “barbarlık” olarak tanımladı.

Ülkelerine sığınan mültecileri hiç bir kayıt altına almadan, kurum ve kuruluşlara bildirmeden denizin acımasızlığına bırakmak, uluslararası hukuka ve her tür insanlık değerine aykırı...