Şimdi Söz Değil, Eylem Zamanı

HBDH İntikam Milisleri, 18 Temmuz günü 14.30 civarında İstanbul/Bağcılar ilçesi Yüzyıl Mahallesi’nde devriye halinde bulunan polis otosuna yönelik silahlı eylem düzenlendiğini duyurdu; ölü ve yaralıların sayısının henüz netleştirilemediğini açıkladı.

Devletin gerçekleri halktan her zaman gizlediği söylenen açıklamada, yakalayarak işkence ettiği ve resimlerini yayınladığı şahısların kendi milisleriyle bir bağı olmadığı, milislerin eylem alanından güvenli bir şekilde çekildiği söylendi.

“Eylemimiz Şırnak ve Batman’da işgalci askerler tarafından çocuklara yönelik taciz ve tecavüz saldırılarına yönelik misilleme eylemidir. AKP-MHP faşizmi ve onun faşist güçleri, ortaklık yaptığı DAİŞ çeteleri gibi tecavüzcü sürüsüdür. Halklarımız günlerdir serhildan ruhu ile Batman ve Şırnak’ta bu işgalci tecavüz sürüsüne karşı sokaklara çıkarak hesap sorma çağrısı yapmıştır. HBDH halklarımızın bu çağrısına yanıt olarak İstanbul’da polisleri cezalandırmıştır” denilen açıklamada namlularının nerede olursa olsun bu tecavüzcü çetelerin ensesinde olduğu söylendi.

Açıklama “Tecavüzcülerin, katillerin, işkencecilerin, işgalcilerin anladıkları dil, HBDH’ın bugün ortaya koyduğu eylem çizgisidir. Bu eylem çizgisi gücünü Amed zindanlarından yükselen direnişten alır, bu eylem çizgisi gücünü Rojava’da AKP-DAİŞ ortaklığını teslim alan birleşik mücadeleden alır.

Eylemimiz vesilesi ile bundan 38 yıl önce Diyarbakır zindanında dört duvar arasında yaktıkları özgürlük ateşi ile teslimiyete karşı direnişin adını tüm dünyaya duyuran 14 Temmuz direnişçileri Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek ve de bundan 6 yıl önce IŞİD karanlığını ezerek işçi sınıfı ve ezilen halklara devrimler çağının sürdüğü mesajını büyük bedellerle anlatan Rojava Devrim savaşçılarını saygıyla selamlıyoruz.

Faşizm yenilecek, birleşik devrim mücadelemiz kazanacaktır. Şimdi söz değil, eylem zamanı!” denilerek bitti.