< Dijital Mecralar Komisyonu

AKP ve MHP’nin çabalarıyla Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Torba Yasa’ya bir önerge eklenmesi gündemde. Bu önergeyle, “İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki kanun”a “dijital Mecralar Komisyonu” kurulması maddesi ekleniyor.

Ne anlama geldiği açık. Medyayı tamamen kendi kontrolüne alan dinci faşizm, şimdi de bir türlü denetim altına alamadığı sosyal medyayı susturmak, etkisizleştirmek istiyor. Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle yüzlerce insanı gözaltına alıp tutuklayan siyasi iktidar, şimdi işi biraz daha ileri götürerek, twitter’ı, facebook’u, web sayfalarını vb tamamıyla etkisizleştirmek, bu şekilde kendisine karşı çıkan, itiraz eden herkesi baskılamak istiyor.

Son süreçte yaygınlaşan Yeni Evre’nin Devrimleri’nde internetin, sosyal medyanın oynadığı önemli rolü gören siyasi iktidar, kendini bu etkiden koruyabilmek için yasaklamalar, kapatmalar yoluna gidiyor.

O halde devrim güçlerinin de dinci faşizmin bu saldırılarına karşı hazırlıklı olması ve her zaman yeni yol ve yöntemler bulması gerekiyor. Çünkü artık dijital alanda mücadele edilmeden devrimin ilerletilemeyeceği çok açık bir şekilde görülüyor.