< Galataport'ta Survivor Finalini Protesto Çağrısı

Covid-19 şartlarında iş durdurulmayan, Dev Yapı-İş Sendikası Temsilcisi Hasan Oğuz'un yaşamını yitirdiği Galataport Şantiyesinde, Survivor'ın finali yapılacağının duyurulması üzerine TÇSP, eylem çağrısında bulundu.

Televizyon kanalında Acun Ilıcalı'nın yapımcı ve sunucusu olduğu, Survivor yarışmasının finalinin 13-14 Temmuz'da Galataport şantiyesinde yapılacağını açıkladı.

Galataport projesinin reklamı yapılarak Survivor çekimleri için şantiyede iş durdurulacağının öğrenilmesi üzerine Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu eylem çağrısında bulundu.

(TÇSP), "Onlarca işçinin salgına rağmen çalışmak zorunda bırakıldığı ve Dev Yapı-İş Sendikası Temsilcisi Hasan OĞuz'un yaşamını yitirdiği bu şantiyede yapılan şovun sermayenin suçlarını gizlemek, örtmek için yapıldığı açıktır" açıklamasında bulundu.

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, sermayenin, işçi yaşamından üstün görüldüğünün ıspatı olan bu iki yüzlü tavra  karşı herkesi şantiye önünde yapılacak eyleme katılmaya çağırdı.

Eylem, Tophane'de bulunan Galataport şantiyesi önünde saat 19.00'da yapılacak.