< Milli Beka Hareketi’ne Karşı Eylemler

HBDH Alper Çakas İntikam Birimi, 10 Temmuz günü yaptığı bir açıklama ile, Kocaeli Darıca bölgesinde 2 Temmuz günü Erdoğan’ın danışmanlarından Ahmet Oruç ve Milli Beka Hareketi adlı çetenin başkanında katıldığı bir açılış sonrası toplantı haline geçen grubu cezalandırdığını duyurdu.

Grubu silahlarla ateş çemberine alındığı eylemde 1 yaralı kesin olmakla birlikte diğerleri tespit edilemedi.

Yine aynı bölgede 9 Temmuz günü Milli Beka Hareketi adlı faşist çetenin yöneticilerinden Suat Gündüz ikamet ettiği evin balkonunda otururken vuruldu. Suat Gündüz bu oluşuma bağlı olarak bir dönem cihadçı çeteler saflarında eğitim almış, cihadçı çetelerle halklara yönelik katliamlara katılmıştı.

Milli Beka Hareketi ve benzeri onlarca kurumun saraya bağlı faşist paramiliter güçler olduğu söylenen açıklamada “Saray’ın güvenliğini sağlamak ve iktidarını ayakta tutmak için milyonlarca dolar bütçe ayrılan bu çete örgütlenmeleri yaklaşan sonlarını engelleyemeyecektir. ‘Güvenlik’, ‘bekçi’ adı altında oluşturduğunuz çete ordularınız milis, gerilla ve halk güçleri karşısında çaresiz kalacaktır. Şimdi çöküş sürecine girmiş olan bu faşist iktidara karşı her yerde eyleme geçme zamanıdır” denildi.

Açıklamada “Bu eylemimizle Haftanin’de tarihi bir direnişe imza atan özgürlük gerillalarını selamlıyoruz. Dağlarda, şehirlerde bulunduğumuz her alanda faşizme vuracağız” diyerk vurgulandı.