< Süresiz Eylem Yasağı

Pek çok şehirde olduğu gibi İzmir’de de hızla yükselen eylemlerin engellenme gerekçesi pandemi oldu. Demiryolu emekçileri, sağlık emekçileri, avukatlar derken toplumun hemen her kesimini sokaklara döken sistem, halkın sokaklara çıkmarını önlemek için pandemi korkusu ve yasağına başvuruyor.

Ve İzmir Valiliği, kentte her türlü, gösteri, eylem ve etkinliklerin yapılmasını yasakladı. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre yasak, tüm sağlık kurumları ile bunların bağlı olduğu kurumların ek bina, idari bina, kampüs vb alanları da dahil olmak üzere içini ya da çevresini kapsıyor.

Yasağın ne kadar süreceğine ilişkin bilgi verilmezken Valilik tarafından yapılan açıklamada “Hastalığın yayılmasını ve bulaşı önlemek, toplumsal izolasyonu sağlamak için her türlü, gösteri, eylem ve etkinliklerin yapılmamasını, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir” denildi.