Baroların bölünmesine karşı Antep Barosu da bugün eylemde idi. Antep Barosu avukatları, saat 12.30’da Eski Adliye Binası önünde bir basın açıklaması yaptılar.

Yüzden fazla avukat basın açıklaması için eylem alanında yerini almıştı. Ancak emniyet müdürlüğü, “sosyal mesafe kuralları” diyerek 50’den fazla avukatı bina önüne almadı. Avukatlar, eylem alaının dışından slogan ve alkışlarla eyleme destek verdiler.

Basın açıklamasını geçtiğimiz hafta Ankara girişinde darp edilen Antep Baro Başkanı Bektaş Şarjlı okudu. Açıklama boyunca sık sık “Savunma Susturulamaz”, “Savunma Susmadı Susmayacak”, “Hak Hukuk Adalet”, “Feyzioğlu İstifa” sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, Antep Barosunun “onur nöbeti” durduğu Eski Adliye karşısındaki bina önüne yürüdü.