Kars Kağızman’da 29 Nisan tarihinde ölümsüzleşen MLKP/FESK ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş’in cenazesi öğleden sonra Gazi Cemevi’ne getirildi; ailesi, akrabaları ve yoldaşlarının katılımıyla tören düzenlendi.

Tören dolayısıyla Cemevi çevresi ve Gazi Mahallesi polis ablukası altına alındı ve cemevinde yapılacak anma için sınırlı sayıda kişiye izin verileceği söylendi. Cemevine Sinan Güneş'in ailesi ve akrabaları dışında kimse alınmadı. Gazeteciler de “farklı muamele görürsünüz” diye tehdit edilerek Cemevi’nden uzaklaştırıldı.

Sosyal medyadan, cemevine giremeyenler için Gazi Mazarlığı’na çağrı yapıldı.

Gazi Cemevi'nde düzenlenen törene Sinan Güneş'in ailesi, akrabaları, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş ve dostları, yoldaşları katıldı. Törende ÖTSP adına yapılan konuşmada Sinan Güneş'in mücadelesine bağlılık sözü verildi.

Gazi Cemevi'nde yapılan törenin ardından Sinan Güneş'in cenazesi Gazi Mezarlığı'na akşam saatlerinde "Sinan Güneş ölümsüzdür" sloganlarıyla getirildi.

Polis ablukası altındaki mezarlıkta Sinan Güneş'in fotoğrafları ve kızıl bayrak taşındı.

Zılgıtlarla son yolculuğuna uğurlanan Sinan Güneş şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşunda bulunuldu, Adnan Yücel'in "Biz kazanacağız" şiiri okundu.

Mezar başında yapılan konuşmada, "Bugün burada komünist savaşçı Sinan Güneş yoldaşı uğurluyoruz. Bugün acımız büyük, bugün yüreklerimizde açılan yaralar derin ama biliyoruz ki öfkemiz keskin, biliyoruz ki hıncımız keskin" denildi.

Tören, "Sinan Güneş Yaşıyor Komünistler Savaşıyor", "Sinan Yoldaş Ölümsüzdür" sloganlarıyla sona erdi.

Cenaze töreninin ardından Cemevinde Sinan Güneş anısına lokma dağıtıldı.