Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), 26 Haziran günü bir açıklama yaparak, HBDH ve MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği savaşçısı Sinan Güneş’in 29 Nisan’da Kars Kağızman’da ölümsüzleştiğini duyurdu.

Sinan Güneş’in birleşik devrim hareketinin Karadeniz açılımına büyük bir heyecanla katıldığı söylenilen açıklamada, “Sinan Güneş yoldaş Mahir Çayanların Kızıldere’de ölümsüzleştiği topraklardan filizlendi, Kızıldere devrimciliğinin ayak izlerine basarak fedai bir komünist savaşçı oldu. O Mahirlerden aldığı mayayı Kürdistan birleşik devrimiyle harmanladı ve bununla gurur duydu hep. O, birleşik devrim hareketimizin önderleri Delal Amed, Baran Serhat, Atakan Mahir, Mehmet Kurnaz ve Alişer Deniz’in yolundan yürüdü. Faşizmi yok edecek mücadelemizde yerini aldı” denildi.

Açıklama “Sinan Güneş yoldaş, can bedeli mücadelemizin sıra neferi olarak ölümsüzlerimiz arasında yer alırken, mücadelesini zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyor. Karadeniz’de, Kuzey Kürdistan’da, Haftanin’de, Zap’ta, Hakurke’de dişe diş dövüşeceğiz. Hesap soracağız, bedel ödeteceğiz. Gün, faşizme karşı silahlı mücadeleyi büyütme günüdür. Gün, birleşik devrimin zaferi için her cephede faşizmi vurma günüdür. Yaşasın birleşik devrimimiz” denilerek sonlandı.

Sinan Güneş’in cenazesi 27 Haziran 18.00’de Gazi Cemevi’nde yapılan törenin ardından Gazi Cemevi’nde son yolculuğuna uğurlanacak.