< “Değişiklik Sadece Mesleki Olmayacak”

Baro Başkanlarının Ankara girişinde engellenmesi ve saldırıya uğraması İstanbul’da akşam saatlerde de Baro önünde eylemle protesto edildi.

Avukatların İstiklal Caddesi üzerindeki açıklaması, uzun bir süre devam eden alkışlarıyla ve “Savunma Susmadı, Susmayacak”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganlarıyla başladı.

Konuşma yapan Baro Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu, Ankara girişindeki 60 baro başkanı ile dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

Yapılmak istenilen değişikliğin sadece mesleki olmadığı uyarısında bulunan Moroğlu, “Aynı zamanda halkın hak arama özgürlüğünün kısıtlanması demektir. Çocuk istismarına uğrayanlara yol vermektir. Kadına yönelik şiddeti savunulmayacak dereceye getirmektir. Baroları parçalarsanız sadece mesleki faaliyetleri ile sınırlarsanız avukatlık kanununda bize verilen yükümlükleri ortadan kaldırırsanız ne baro kalır, hukuk kalır, ne de hukukun üstünlüğü kalır. Aklımızla alay etmesinler artık. Ülkeyi yordular. Hukukçuları, meslek odalarını yoruyorlar. Böyle bir düzen sürdürülebilir değil. İstanbul Barosu olaraktan kararlıyız, sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Avukatlar, Ankara’daki engelleme devam ederse yarın saat 12.30’da Çağlayan, Bakırköy ve Kartal Adliyeleri’nde ve 18.30’da da İstanbul Barosu önünde "Savunma Nöbeti" tutacaklarını söyledi.

Avukatlar “İstifa İstifa, Feyzioğlu İstifa”, “Savunma Susmadı, Susmayacak” sloganları attı. Bir grup avukatın yaptığı kısa bir otuurma eyleminin ardından eylem sona erdi.