< Ankara'da Avukatlara  Polis Saldırısı ve Darp

İktidarın barolarla ilgili yasa değişikliği teklifine karşı "savunma yürüyüşü" yapan  avukatlar, Ankara girişinde polis batikatıyla karşılaştı. Polis avukatların bariyeri aşmaya çalışması üzetine saldırarak darp  etti.

İktidarın Avukatlık Kanunu'nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden  "Savunma yürüyor" sloganıyla başlatılan yürüyüşte baro başkanları Ankara'nın Eskişehir yolu girişinde polis barikatıyla engellendi.

19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanlarını ve avukatları Eskişehir Yolu üzerinde Ankara Barosu heyeti karşılayacaktı ancak polis engel oldu.

Baro başkanları yürüyüşlerinin sonlanmasına 300 metre kala polis tarafından durduruldu. Baro başkanları "Türkiye’nin Başkentine girme hakları olduğunu" söyledi. Polis “Valilik izni yok” gerekçesiyle yürüyüşü engelledi.

Baro başkanları aralarında müzakere yaparken bir polis kamerasının kendilerini çekmesine de tepki gösterdi.

Baro başkanları için Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından bölgeye çadır getirildi. Avukatların çadır kurmasına izin verilmeyeceğini açıklayan polis, belediye ekiplerini alandan çıkardı.

Duruma tepki gösteren avukatlar ile polis arasında arbede çıktı. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, bu gece çadırda kalacaklarını söyledi. Polis ise “Burası çadır devleti değil. İzin vermiyoruz” dedi.

Polis, çadır getiren belediye aracına da ceza kesti.

Polis ile başkanlar arasında tartışma sürdü. Bazı başkanlar akan trafikte yürümeye çalışırken  yine polis engeliyle karşılaştı.

Anakara'da 5-6 baro başkanı polis barikatını aştı. Barikatı aşanlara polis saldırdı. Antep baro başkanına polisin kaskı ile vurup darp ettiği belirtildi.

Polisin ngelleme girişimi üzerine baro başkanları oturma eylemine başladı.

Baro Başkanları açıklama yaparak Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nun "Artık o koltuğu işgal etmesin" diyerek istifasını istedi.

Baro başkanlarına polis ardından orada bulunan şantiyedeki şirket yöneticileri saldırı girişiminde bulundu.

Avukatların etrafı yol kenarında bariyerlerle çevrilirken, polislerin ardından bulunan şantiyeden çıkan Elya Center yöneticileri tarafından saldırı gerçekleşti.

Öğlen saatlerinde şantiyeden bir grup, avukatlardan gitmelerini istemişti. Şantiyeden gelen inşaat yetkililerinin avukatların alanlarını terk etmesini istemesi üzerine baro başkanları “Hukuk herkese lazım” diyerek, tepki gösterdi. Bir avukat da, “Elya bir önceki belediye başkanı tarafından kollanan bir firma aldığı rantın karşılığını veriyor” diyerek saldırı girişiminde bulunan şirket yetkililerini teşhir etti.

Yaşanan tartışma ardından avukatlar, Elya yetkililerinden bir kişinin silahını çıkarmaya çalıştığını ve diğer yetkililer tarafından engellendiğini belirtti. Polisin araya girmesiyle şantiye yetkilileri geri çekildi. Baro başkanlarıyla şantiye yetkilileri arasında gerginlik uzun süre devam etti.

Baro başkanları ve avukatların bekleyişi sürüyor.