Barolara yönelik saldırılara karşı Ankara'ya yürüyen baro başkanlarına Ankara girişinde sabah saatlerinde saldırı gerçekleşmesi üzerine savunmanın özgürlüğü için yürüyen başkanlar nezdinde savunmaya yönelik saldırılara karşı tüm üye ve meslektaşlarımızı cübbelerimiz ile nöbet tutmaya davet eden İstanbul’daki Hukuk Örgütleri saat 14.00’de Çağlayan Adliyesi önündeydi.

İlk sözü alan Av. Kemal Aytaç, “Baro başkanlarına saldırıyı nasıl açıklarsınız. Hukuk, adalet hepimizin ihtiyacı değil mi? Savunmayı tekmelersen geriye ne kalır. Bu yapılan eşkıyalık, haydutluk, alçaklıktır. Atmışa yakın baro başkanı Ankara'da bekliyor. Bu ateş hepimizi yakar. Kimse dışında olamaz. Bu yüzden bu ateşi söndürmemiz lazım” dedi.

Ardı sıra yapılan açıklamaların ardından oturma eylemine geçildi. “Savunma Yürüyor, Durdurulamaz”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz” sloganları atılan eylemde akşam saat 18.30’da İstanbul Barosu önünde yapılacak eyleme çağrı yapıldı.

Haberi girdiğimiz şu dakikalarda Ankara'da çadır kurmak isteyen baro başkanlarına saldırı gerçekleştiğini öğreniyoruz. Ankara’da polis ablukasında bekleyiş sürüyor...