< < 33 Düş Yolcusu İçin Etkinlik Kampanyası...

Suruç katliamının 59’uncu ayında Kadıköy’de yapılan anmada katliamın beşinci yılında bir ay sürecek etkinliklerin yapılacağı duyurularak dayanışma çağrısı yapıldı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi katliamın 59. ayında beşinci yıla ilişkin bir ay yürütülecek bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Bugünkü açıklama ile kampanyanın startını veren aileler, dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. Basın açıklamasını Suruç’ta ölümsüzleşen Vatan Budak'ın babası Murat Budak okudu. 5 yıllık adalet mücadelesinde bir çok zorlukla karşılaştıklarını söyleyen Budak, Suruç’ta ölümsüzleşen Süleyman Aksu'nun mezarına yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Reina katliamı davasında sanıkların salona getirildiğini belirten Budak, "Biz Reina katliamında uygulanan yüz yüzelik ilkesinin Suruç katliamı davasında da uygulanmasını istiyor, tutuklu sanık Yakup Şahin'in duruşma salonuna getirilerek, ailelerin ve avukatların önünde yargılanmasını istiyoruz" dedi.

"Patlama günü olay yerinde fotoğraf çekerken yakalanan Abdullah Ömer Arslan sanık olarak yargılansın. Dava dosyasında hakkında yakalama kararı çıkarılan İlhami Balı yakalanarak yargılansın. Davanın duruşmaları Urfa'nın Hilvan ilçesinde bulunan hapishane kampüsünde görülüyor. Dava duruşmaları buradan alınarak herkesin izleyebileceği başka bir duruşma salonuna taşınsın” diyen Budak, bir ay sürecek olan kampanyaya ilişkin etkinlikler hakkında bilgi vererek dayanışma çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Ufuk Güneş