Koronavirüs tedbirleri kapsamında sadece acil işlere bakan ve nöbet sistemiyle çalışan adliyelerde dünden itibaren “normal”e dönüş başlamıştı.

Duruşmaların başladığı İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde bugün uzun kuyruklar oluştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından Ankara Batı Adliyesi, Çanakkale Adliyesi, Doğubayazıt Adliyesi, İstanbul Adalet Sarayı, Kastamonu Adliyesi ve Konya Adliyesinin fotoğraflarını paylaşarak, "Adliyelerimiz yeni normale hazır. Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda tüm tedbirleri aldık. Lütfen 'maske, mesafe ve hijyen' kuralına titizlikle uyalım" dedi.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bugün itibarıyla "yeni dönem" başladı. Yargısal sürecin ve duruşmaların başlamasıyla birlikte, adliye önünde uzun kuyruklar oluştu. Tedbirler kapsamında nöbet sistemi ile çalışan ve bugün itibarıyla duruşmaların görülmeye başladığı İstanbul Adalet Sarayı'nın giriş kapılarında uzun kuyruklar oluşurken, özellikle icra dairelerinin önündeki kalabalık dikkat çekti.

Bursa Adliyesi'nde ise; bir zabıt katibi ve 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü'nün koronavirüs testleri pozitif çıktı. Adliyede çalışan 14 kişi karantinaya alındı. Bursa Adliyesi’nde nisan ayında, İnfaz Bürosu'nda bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine 16 kişi daha karantinaya alınmış, ancak bu kişilerin test sonuçları negatif çıkmıştı.