< Devrimcilere Yönelik Operasyon ve Gözaltılar

Gebze ve Koceli’de Kızılbayrak okurları, Antalya'da ise Devrimci Parti ve gençlik örgütü üyeleri  yapılan operasyonlarla gözaltına alındı. Gebze'de Gebze İşçilerin Birliği Derneği de polis tarafından basıldı.

Gebze’de saat 5.30’da Vural Uzal evi basılarak gözaltına alınırken, Uzal’ın evinden Kızıl Bayrak gazetelerinin sayıları, Eksen Yayıncılık'a ait bir kitap ve İletişim Yayınları'ndan çıkan Kızıl Bayrak kitabı polis tarafından alındı. Yine Gebze’de Zeynel Kızılarslan evi basılarak gözaltına alındı.

Gebze İşçilerin Birliği Derneği de, ilerleyen saatlerde polis tarafından basıldı.

Kocaeli’de ise bulundukları evde Elif Alçınkaya ve Sabit Yıldırım gözaltına alındı. Alçınkaya ve Yıldırım'ın bulundukları evden iki laptop, telefon, flash bellek, 100'e yakın kitap ve dergi polis tarafından alındı.

Gözaltına alınanlar İzmit Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Antalya'da ise Barış Bayazan, Ümran Okan ve İbrahim Zencir gözaltına alındı.