< < “Biz De İnsanız”

65 yaş üstü insanlar, hükümetin korona virüsü önlemlerini yumuşatmasına rağmen kendilerine yönelik sokağa çıkma yasağının sürmesine isyan etti.

Beyoğlu Cihangir’de toplanan onlarca kişi, “Salgının günah keçisi olmak istemiyoruz. Korunmaya muhtaç değiliz” sloganıyla sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını talep etti.

Hareketsizliğin bu kuşakta tansiyon, şeker ve kalp gibi hastalıkları tetiklediği hatırlatılan açıklamada, bu durumun gözden geçirilmesi istendi. Bu kuşağın artık pazara, alışverişe, bankaya ve sağlık kuruluşlarına gidebilmesi talep edilirken, “Yeterince, 90 günlük bir mücadele içinde sabırla, metanetle evde oturan bu kuşak için artık özgürlük istiyoruz” denildi.

Basın açıklamasının sonunda bir kişinin “Özgürlük istiyoruz, özgürlük! 18 yaş da ölüyor, 65 yaş da ölüyor. Bizleri mahkum ettiniz. Hükümete sesleniyorum. Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Bizleri artık mahkumluktan çıkartın. Yeter. Biz de insanız. Siz de 65 yaş üstüsünüz ama niye kendinizle bizle bir tutmuyorsunuz? Bize ikinci vatandaşlık gösteriyorlar. Bizi vatandaşlıktan çıkartın o zaman” diye isyan etmesi dikkat çekti.