Sokağa çıkma yasağı ilanından sonra operasyon başlatılan Ömerli'ye bağlı kırsal mahallelerde aralarında çocukların da olduğu 7 kişinin darp edilerek gözaltına alındığı öğrenildi. Araç bagajına konulan bir cenazenin de köylülere sorulduğu belirtildi.

Mardin Valiliği tarafından dün yapılan açıklamayla sokağa çıkma yasağı ilan edilen Ömerli ilçesine bağlı kırsal Kayagöze (Xirbêmamitê), Taşlıca (Xanîsora), Harmankaya (Kewarêxê) ve Duygulu (Yestê) mahallelerinde askeri operasyon başlatıldığı ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin ev baskınları yaptığı öğrenildi. Baskın yapılan evler didik didik aranıp, eşyalar dağıtıldı. Ev sakinleri ise kaba dayak, hakaret ve küfürlere maruz kaldı.

 Ev baskınlarında aralarında yaşlı ve çocukların da olduğu 7 kişi gözaltına alındı. "Örgüte yardım etmek" iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet Nezir Bilgiç (52), Kazım Dağ (50), Sultan Bilgiç (46), Ferhat Ortaç (18) M.B. (17), S.Y. (16) ve Ş.D.'nin (15) Mardin İl Jandarma Karakolu'na götürüldüğü bilgisine ulaşıldı.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların yaşları konusunda bilgi paylaşılmadan "7 şüpheli gözaltına alınmıştır" denildi.

Mardin Valiliği ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, yürütülen operasyonda 2 HPG'linin hayatını kaybettiği açıklansa da köylüler, hayatını kaybeden bir kişinin cenazesinin kendilerine gösterildiğini aktardı. Bir cenazenin otomobilin bagajında köylerde gezdirilip, köylülere “Bunu tanıyor musunuz?”, "Sizin köyden mi?” şeklinde sorular yöneltildi. Köylüler, kendilerine gösterilen cenazenin HPG'li olup olmadığı konusunda bir bilgilerinin olmadığını belirtti.