"Diz Çökmeyeceğiz!"

HDP İstanbul İl Örgütü, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesini basın açıklaması yaparak "Diz çökmedik, çökmeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesini basın açıklaması yaparak protesto etti. 

Beyoğlu'nda HDP İl binası önünde yapılan eyleme Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu ile HDP bileşeni olan örgütlerin yöneticileri katıldı. Açıklama öncesinde sokak polis ablukasına alındı.

Basın açıklamasında sık sık "Faşizme Karşı Omuz Omuza", "Berxwedan Jiyan E", "Direne direne Kazanacağız ", "Leyla Güven Onurumuzdur" sloganları atıldı.

 

"Tek Yol Sokakta Olmak"

HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut, Faşizmin sadece HDP'nin değil, herkesin sorunu olduğunu belirterek "Ya hep birlikte kurtuluruz ya da hepimiz yeniliriz" dedi.

Bu ülkede zulmün hep var olduğunu söyleyen Bulut, "Biliyorlar ki, gittiklerinde herkes yargılanacak. Evinde kalan da Meclis'te olan da yargılanacak, bu yüzden korkuyorlar. Bundan saldırıyorlar" dedi.

Vekilliklerin düşürülmesini "darbe" olarak tanımlayan ve buna başta kadınların mücadele vereceğini belirten Bulut, "Hakkı yenen herkes için hep birlikte mücadele edeceğiz. Muhalefete izin vermeyen faşist iktidarın karşısında durmanın tek yolu sokakta olmaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

 

"Halkın İktidarını Kurmak İçin"

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ise, "Leyla Güven söylenecek tek ve temel gerçeğimizi söyledi. Faşizme, zulme, halk düşmanlarına karşı en önemli şeyi söyledi: Berxwedan jiyan e" diyerek, bu sözün yıllardır Türkiye ve Kürdistan'da direnen halkların gücü olduğunu belirtti. Onun için bugün dimdik ayaktayız. Bize boyun eğdirenezler çünkü arkamızda halklarımıza verdiğimiz söz var. Bu söze sadığız, bu söze sadık olacağız. Faşistlerin sonu geldiğinde zulümleri de artar. Hitler'den, Musollini'ye böyle oldu. Çünkü halklara verecek bir şeyleri yok" dedi.

Bu iktidarın halkın değil  para babalarının, çetelerin iktidarıdır olduğunu söyleyen Şenoğlu, Biz demokrasinin, halkın iktidarını kurmak için sonuna kadar direneceğiz. Tek kişi kalsak da 'Berxwedan Jiyan E' diyeceğiz" dedi.

 

"26 Yıllık Darbe Geleneği Sürüyor"

Basın açıklamasını okuyan HDP İl Yöneticisi Ethem Tepeli, Bu darbeci zihniyet 26 yıldır TBMM'nin üzerinde kara bir leke olarak varlığını sürdürüyor. 1994 yılında DEP Milletvekillerini dokunulmazlıkları düşürülerek milletvekillerinin meclisten yaka paça atıldığı günden bugüne demokratik siyaset ısrarında bulunan 27 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü" diyerek halk iradesine karşı geliştirilmiş bu rantçı, ahlaksız ve faşist darbeciliği asla ve asla tanımayacaklarını söyledi.

 

"Darbeciler Gidecek Biz Kalacağız"

Kayyım atamalarıyla  "ya benim istediğim gibi karar verirsin ya da senin verdiğin kararı tanımam” dayatmasında bulunulduğunu belirten Tepeli, "Bunun adı amasız, fakatsız darbedir. Bunun adı halk iradesine karşı düşmanlıktır" dedi. Pazartesi günü HDP Eş Genel Başkanları tarafından açıklanan "Demokratik tutum belgemize” ve Türkiye toplumuna yaptığımız "birlik ve ortak mücadele” çağrısına yanıt olarak vekilliklerinin düşürüldüğünü belirten Tepeli" İktidar bu kararıyla bir kez daha gücümüzden, siyasetimizden, Türkiye için çözüm olacak projelerimizden korktuğunu göstermiştir. Demokratik siyaset geleneğini sürdüren bir parti olarak, bugüne kadar dokunulmazlıklarla, milletvekilliğiyle değil, kesintisiz ve sistematik saldırılara karşı halkımızın meşru iradesini temsil ederek geldik" dedi.

Bu saldırılar ancak ve ancak bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı bileyecektir. Bu saldırganlık bizi yıldıramayacak ve kazandığımız demokratik mevzileri terk ettirmeyecektir. Diz çökmedik çökmeyeceğiz. Darbeciler gidecek, bizler kalacağız!" dedi. Basın açıklaması sloganlarla sona erdi.